Angular - perfekt til progressive web apps Angular - perfekt til progressive web apps

Angular - perfekt til progressive web apps

AF Henning Byø

Angular er en perfekt teknologi forberedt til progressive web apps (PWA). Funktionerne er bygget ind i frameworket, der gør man fx. kan auto-opdatere en side, uden man skal trykke send.

Det er én af flere fordele ved Angular, der gør det til et oplagt valg når der skal udvikles kontrolpaneler og interne systemer, til håndtering af indhold i apps og hjemmesider.

“Grundprincipperne i Angular er skræddersyet til at være en progressiv web app.”

Vi udvikler kontrolpaneler og systemer i Angular

I Bluebell bruger vi primært Angular til at styre hjemmesider og apps via dashboards, men ikke til selve den mobile app udvikling. På det område er andre teknologier bedre.

Angular er et open source og indeholder en fantastisk værktøjskasse, forberedt til nemt at bygge features og funktioner, hvilket gør udviklingsprocessen både hurtigere og billigere.

Google er udvikleren bag Angular, hvorfor de fleste allerede har et godt indblik i hvad teknologien indeholder og Google bruger det på mange af deres platforme.

Af eksempler på hjemmesider der gør brug af Angular’s muligheder kan nævnes Google Pay, Nasdaq Business, Mastercard, Norwegian og Xbox.

Anvendelsesmuligheder med Angular

Der er mange fordele ved at bruge teknologien til progressive web apps (PWA) hvor der bruges alle de features som Angular indeholder. Det gør du kan styre både apps og hjemmeside fra ét kontrolpanel.

På det område er Angular en virkelig smart og prisvenlig løsning. De mange mulige features gør at der skal udvikles mindre fra bunden og gør det til et godt valg ved løsninger hvor det er påkrævet.

Der findes overbygninger til Angular, som fx. Cordova og Ionic der gør det muligt at udvikle apps til iOS og Android. Det er dog begge tunge løsninger, hvilket kan mærkes på hastigheden. Samtidig er integrationsmulighederne ikke optimale.

Angular er udviklet af Google til at være en web app løsning. Google er siden kommet med cross platform løsningen Flutter, og Hummingbird der er på vej. Med denne samlede løsning har de haft alle 3 platforme i tankerne (iOS, Android og Web).

Performance er i højsædet

En anden fordel ved Angular er dens performance ved brug af mange features, da du fortsat vil ende med en rigtig hurtig løsning som kunde.

Dine templates ændres til optimeret kode, hvilket giver dig fordelen ved kodning fra bunden og effektiviteten ved at benytte frameworks. Samtidig kan Angular fungere med både PHP, .Net og Node.js.

Skalerbart

Samtidig er det værd at nævne, at Angular giver de perfekte muligheder for at skalere enhver forretning, uanset hvor meget der kræves af din hjemmeside eller app. Via modeller som fx. RxJS eller Immutable.js er det muligt at møde selv høje datakrav.

Henning Byø
AF Henning Byø
Udviklingsansvarlig

Jeg har arbejdet med udvikling og IT-projekter i over 15 år. Over årene har jeg både arbejdet med simple og større avancerede udviklingsopgaver. Jeg har tidligere arbejdet med flere forskellige framework systemer, men Laravel er min klare favorit.