App ordbog

App ordbog hvor vi gennemgår flere af de mest anvendte og væsentlige forkortelser, når der arbejdes med applikationer.

Hvad er API?

API er en forkortelse for Application Programming Interface. En API gør det muligt at kommunikere mellem to forskellige stykker software. Det betyder at man kan hente data og informationer fra et system, til et andet.

En API integration kan være der hentes informationer om dine besøgstal, placeringer eller performance til et samlet kontrolpanel, hvor det hele er samlet.

Det kan være du ønsker at få flere systemer til at fungere nemmere og bedre med hinanden. Til dette er en API påkrævet, for at data kan trækkes helt automatisk.

Hvad er APK?

APK er en forkortelse for Android Package Kit. Når du skal uploade din Android app til Google Play eller Blackberry, sker der via en APK fil. Når du skal lancere Android version af din app, vil det derfor ske ved at du uploader APK-filen.

Hvad er IPA?

IPA er en forkortelse for iPhone Application Archive. Når du skal uploade din iOS app til Appstore sker det ved at du uploader en .ipa fil. Hver .ipa fil er komprimeret med en ARM arkitektur og kan kun installeres på iOS enheder.

Hvad er SDK?

SDK er en forkortelse for Software Development Kit. Det kendes som “udviklerens kit” da det giver udvikleren mulighed for at bygge apps til specifikke platforme, fx. via værktøjer eller API’er.

SDK er et bibliotek du tilføjer til din applikation. Det kunne være så din applikation kan fungere via smarte services som Mapbox eller Facebook login. Mange firmaer tilbyder SDK’er hvilket giver muligheden for at få indarbejdet deres services i frameworket for din app. SDK forbindes typisk med mobile native apps, men kan ligeledes anvendes til hjemmesider og andre platforme.

Hvad er Flutter?

Flutter er en ny cross platform løsning fra Google, der gør det hurtigere og nemmere at bygge apps i høj kvalitet. Det er en open source teknologi, der gør det muligt at udvikle brugerflader på tværs af platformene iOS og Android. Normalt skal man udvikle noget individuelt for begge to.

Cross platform løsningen giver en hurtigere udviklingsproces, der samtidig er smartere og mere moderne. Flutter er skrevet i Dart og Skia.