page_58::pages.vetMAZ
Cross Platform

Flutter udvikling

I Bluebell er vi meget begejstrede for cross platform teknologien Flutter, der gør det mere ligetil at udvikle brugervenlige apps, med en kortere udviklingstid.

Størstedelen af den udviklede Flutter kode, er nemlig både kompatibel med Android og iOS. Det gør du kan få en Android -og iOS app, med en kortere udviklingstid og en lavere pris – sammenligne med native apps, udviklet i fx Kotlin og Swift.

Vi har specialiserede Flutter udviklere i teamet og har arbejdet med teknologien allerede fra deres initial release (Alpha v. 0.0.6) og er dermed blandt Danmarks mest erfarne på området.

Flutter er en open source løsning, til udvikling af både Android og iOS apps, der giver en kortere udviklingstid og en hurtigere time-to-market, for din virksomhed.
page_58::pages.CfmGv9

Hvorfor vælge Flutter?

Flutter apps er skrevet i Dart og Skia Graphics Engine, og koden kan kompileres til APK og IPA, hvilket betyder den er kompatibel med både Android og iOS.

Med Flutter får du et moderne og fremtidssikret kodesprog, der er perfekt til at bygge brugervenlige app løsninger. Det sker via et moderne og mobilt framework, nem adgang til layouts og deres hot reload feature.

Hvem anvender Flutter?
Store brands som eBay, BMW, Alibaba, Capital One og New York Times og Sonos er blandt de virksomheder der benytter Flutter.

Fordele ved Flutter

Hvad er hot reload?

Hot reload er en smart feature, der gør du live kan redigere og arbejde med applikationen, så du kan se dine ændringer med det samme. Præcis som det kendes fra flere CMS-systemer, hvor du kan redigere hjemmesiden live.

Dette gør udviklingsprocessen mere ligetil og fleksibelt for udviklerfirmaet. Hot reload er en feature, der adskiller Flutter fra mange andre teknologier. Der er særligt følgende fordele ved Flutter:

  • Cross platform (der udvikles én app til både Android og iOS)
  • Native performance
  • Hot reload
  • Reduceret udviklingstid
App Ideer

Cross platform vs. native apps

Når du udvikler native apps, sker det via det framework som producenten (Android og iOS) stiller til rådighed. Det betyder at du skal udvikle to versioner af den samme applikation, hvilket naturligvis er mere omfattende. Det resulterer i en længere udviklingstid og dertil en højere app pris.

Ved cross platform frameworks som Flutter, skal der blot bygges én app, hvor koden efterfølgende kan kompileres (bygges om) til to native apps.

Dertil kommer de lovende perspektiver ved Flutter, hvor web delen er på vej, mens desktop apps kommer efterfølgende.

Hvad skal du så vælge?

Native apps fremhæves oftest til at være hurtigere og tilpasset 100% til platformen. I praksis kan man dog fint udvikle cross platform apps, der er så hurtige, at man nærmest ikke kan mærke forskel som bruger. Det samme kan nævnes om brugeroplevelsen og det responsive design.

Og når cross platform apps er hurtigere og dermed billigere, hvorfor så vælge andet? Svaret er, at i de allerfleste tilfælde, er det en fordel med cross platform. I visse tilfælde kan dog kræves ekstra arbejde og moduler, for at opnå tilsvarende hastighed og brugerflade som en native app, hvilket minimerer tidsgevinsten.

Alt i alt, vil cross platform teknologier som Flutter være den foretrukne løsning for de fleste kunder, da pris og udviklingstid ofte har en signifikant betydning.

Teknologier vi benytter

Når vi udvikler apps for kunder, er Flutter en af vores primære teknologier, men vi arbejder ligeledes i de officielle programmeringssprog Kotlin og Swift.

Android Java
Android Java

Skal du have bygget en ny app?

Eller arbejdet videre på en eksisterende applikation?

71 96 90 01
[email protected]