Google I/O konference - Hvad er nyt? Google I/O konference - Hvad er nyt?

Google I/O konference - Hvad er nyt?

AF Henning Byø

Google I/O konferencen 2019 blev afholdt i Californien fra 7. til 9. maj. Der var mange nye punkter på dagsordenen og guldkorn at tage med sig hjem.

Der var særligt fire ting under konferencen, der var fangede min interesse og med spændende nyt inden for flere af de teknologier vi arbejder med i Bluebell.

Kotlin - det primære programmeringssprog til Android

Google kom med en meget interessant udmelding omkring Kotlin, der gør det klart du bør vælge denne teknologi, hvis du overvejer at få bygget en native Android app.

Her er den officielle udmelding fra Google, oversat til dansk:

“Android udvikling vil i stigende grad prioritere Kotlin først. Mange nye Jetpack API’er og features vil blive udgivet til Kotlin først. Hvis du skal starte et nyt projekt, bør du udvikle i Kotlin; kode skrevet i Kotlin betyder ofte meget mindre kode for dig - mindre kode at skrive, teste og vedligeholde.”

Kotlin er 100% kompatibelt med programmeringssproget Java, så derfor vil det også altid være vores anbefaling at vælge Kotlin. Selv hvis du har en avanceret Java app, vil det være muligt at få den ombygget i små steps.

Flutter - lancering af version 1.5

Til udviklerkonferencen I/O 2019 lancerede Google Flutter version 1.5 og det nye er, at Flutter nu er en multi-platform, der både understøtter web, desktop, mobile og embedded enheder. Dog skal det noteres at web delen (Hummingbird) ikke er lanceret i stabil version endnu.

Flutters mission er at bygge det bedste framework til udvikling af lækre brugeroplevelser for alle skærme og enheder.

Det går stærkt for Flutter, der hele tiden bygger på, mens alternative cross platform løsninger som React Native, ser ud til at halte bagefter.

Flutter

Material Design - Nye features lanceret

Der blev præsenteret flere nye features inden for Material Design, hvilket bl.a. giver muligheden for at gøre brugerfladen mere unik og med bedre tilpasningsmuligheder i forhold til dit brand og design. Der er kommet disse specifikke guidelines til features:

  • + Simplere at opsætte dark themes.
  • + Byg dit eget Material designtema.
  • + Specifikke teknikker for object detection og stregkodescanning.
  • + Lydfiler til notifikationer, alarmer og mere.

Playstore - Nemmere at opdatere din app

Google har gjort det nemmere at opdatere din app i Playstore via en ny in-app opdateringsfunktion, der fungerer via API. API’en fungerer vi to forskellige flows:

  • + The immediate flow: Gør brugeren skal downloade og opdatere appen, før de kan bruge den.
  • + The flexible flow: Gør brugeren kan downloade opdateringen, men fortsat anvende appen.
Ny in-app opdateringsfunktion

Alt i alt en rigtig spændende konference, med mange gode nye muligheder og features.

Henning Byø
AF Henning Byø
Udviklingsansvarlig

Jeg har arbejdet med udvikling og IT-projekter i over 15 år. Over årene har jeg både arbejdet med simple og større avancerede udviklingsopgaver. Jeg har tidligere arbejdet med flere forskellige framework systemer, men Laravel er min klare favorit.