Hvorfor Laravel, frem for Wordpress og Joomla? Hvorfor Laravel, frem for Wordpress og Joomla?

Hvorfor Laravel, frem for Wordpress og Joomla?

AF Henning Byø

Skal du have lavet en ny hjemmeside og overvejer om du skal vælge Laravel, Wordpress eller Joomla? Det er en udbredt overvejelse og meget afhænger af dine individuelle behov.

Wordpress er bestemt en god løsning, hvis du har et mindre firma, søger en billig løsning og ikke mener virksomheden får et voksende behov. Men hvis du har en større forretning, hvor sikkerheden, hastigheden og skræddersyede løsninger gør en forskel, bør du helt klart vælge Laravel. Se hvorfor lige her.

Grunde til du bør foretrække Laravel

Wordpress er populært, men har svagheder!

Ifølge W3 Techs er omkring 30% af alle hjemmesider lavet i Wordpress og for mange vil det være en god løsning. Det har bare sine klare svagheder, hvorfor større og seriøse virksomheder, bør basere deres forretning på andre platforme.

Jeg mener specielt der er 3 gode grunde til at du bør vælge Laravel, frem for Wordpress og Joomla:

  • + Du får en mere sikker hjemmeside.
  • + Du får en hurtigere hjemmeside.
  • + Skræddersyet løsning, uden samme begrænsninger.

Du får facts og statistikker igennem artiklen, der understøtter min opfattelse.

Sikkerheden

Slut med nedetid og høj risiko for angreb!

Lige så brugervenligt og nemt Wordpress er for dig som bruger, lige så nemt er det at angribe for personer med ondsindede hensigter. Der findes mange tal og statistikker, der understøtter den høje risiko, langt de fleste Wordpress hjemmesider løber.

73,2% af de mest populære Wordpress installationer er sårbare og disse kan endda nemt findes ved at bruge gratis og automatiske værktøjer. Kilde: Wpwhitesecurity.com

Ifølge databasen wpvulndb.com er der aktuelt 11.630 sårbarheder i Wordpress, primært knyttet til plugins eller Wordpress softwaren. Tallet er dynamisk, men voldsomt hvis man ønsker at drive en seriøs og sikker forretning.

Ifølge Sucuri.net er Wordpress, Joomla og Magento de tre CMS platforme, der hyppigst bliver inficeret. Vælger du disse platforme, lægger du dig hurtigt i risikozonen.

En af de klare fordele ved Laravel systemet til sammenligning med billige standardløsninger som Wordpress og Joomla, er at sikkerheden er i top.

Hos Bluebell kører vi med Googles cloud hosting, som giver dig en sikker og stabil platform, uden du skal bekymre dig om sikkerheden.

Wordpress er over 15 år gammelt (lanceret 27. maj 2003) og fundamentet er det samme. Det vil sige at hovedkoden grundlæggende er som for 15 år siden og derfor har en langt mere usikker arkitektur.

Laravels grundmodul er langt nyere (lanceret juni 2011) og med en mere sikker arkitektur. En af årsagerne er mængden af linjer kode og kernefunktioner. Det gør kort sagt Wordpress langt nemmere og mere eksponeret for angreb:

Wordpress

Over 500.000 linjer kode

Over 100 kernefunktioner (wp-login, installer, databaseadgang mv.)

Laravel

Omkring 100.000 linjer kode

16 kernefunktioner

Logikken bag Wordpress er mere sårbar og meget simpel. Tror du det er nemmest at holde 100.000 eller 500.000 linjer kode opdaterede og uden huller? Du kender godt svaret.

Antallet af kernefunktioner i Laravel, er bestemt ikke ensbetydende med man skal have færre funktioner i Laravel. Det betyder blot at du selv kan bestemme hvilke, uden det er gennemskueligt for enhver.

Undgå de hyppige opdateringer med Laravel

De fleste hjemmesidesystemer som Wordpress og Joomla! er enkle at komme i gang med, men efterfølgende vil der løbende være mange hyppige opdateringer. Det kan være selve systemet, et forældet design eller at de installerede plugins skal opdateres.

Udover at disse opdateringer indebærer en masse unødigt vedligeholdelsesarbejde, så kan manglende opdateringer medføre væsentlige sikkerhedshuller.

Ved at vælge Laravel får du en løsning, der skal sikkerhedsopdateres med mere jævne mellemrum. Dette uden at forældet software eller plugins, vil udgøre en sikkerhedsrisiko.

følge Wordpress er det kun 36% af alle Wordpress hjemmesider, der kører på den nyeste version, hvilket gør dem sårbare.

Med Laravel får du en moderne og fremtidssikret hjemmeside, der top-performer på både sikkerhed og hastighed.

Hastigheden

Når det kommer til hastigheden, vil en skræddersyet Laravel hjemmeside være hurtigere, da det har en mere clean og enkel kode bag sig. Når du installerer et Wordpress eller Joomla CMS på dit domæne, følger der en masse standard filer og kode med, ofte elementer og kodning der ikke tjener noget formål. Udover at fylde serveren og sænke din hjemmesides hastighed.

Ved en Laravel hjemmeside vil alt være udviklet med et formål, så du kun har relevant kode. Ved installation af Wordpress er det helt normalt, at der automatisk følger flere plugins og temaer/designs med. Mange lader dem blive og det medfører, at de dels sænker hjemmesiden og særligt over tid vil udgøre en sikkerhedsrisiko. I takt med at de bliver forældet.

Når det kommer til hastigheden, vil Laravel stå væsentlig stærkere end både Wordpress og Joomla. Der skal jo være nogle fordele ved at vælge en skræddersyet løsning.

Skræddersyet løsning

Sidst er det værd at nævne den skræddersyede løsning, der er tilpasset og målrettet dine behov som kunde og virksomhed. Du vil have flere udviklingsmuligheder og færre begrænsninger for funktioner og specifikke features.

Kodestrukturen er langt bedre, når du får udviklet hjemmesiden i Laravel, frem for at installere Wordpress eller Joomla. Her vil der som udgangspunkt komme til at ligge en masse standard filer på din server.

Det er ganske vist muligt at installere plugins til begge CMS platforme, men de er sjældent tilstrækkelige til mere avancerede og skræddersyede behov. Hvilket vil gøre, at udvikleren alligevel skal videreudvikle på pluginet.

Prisen til forskel

Der er ingen tvivl om at prisen er den centrale ulempe, ved at vælge Laravel over de andre systemer. Omvendt forventer de færreste seriøse virksomheder, at kunne få en professionel og avanceret hjemmeside for blot 10.000 - 20.000 kroner.

Når det kommer til udviklingsmuligheder, hastighed og sikkerhed, er Laravel min klare anbefaling. Det er helt bevidst at Bluebell har valgt Laravel som vores foretrukne web teknologi.

Jeg er helt med på de fordele og prisvenlige aspekter der er ved Wordpress og Joomla, men de kommer med en pris. En pris der kan blive dyr at betale, hvis du driver en seriøs forretning!

Henning Byø
AF Henning Byø
Udviklingsansvarlig

Jeg har arbejdet med udvikling og IT-projekter i over 15 år. Over årene har jeg både arbejdet med simple og større avancerede udviklingsopgaver. Jeg har tidligere arbejdet med flere forskellige framework systemer, men Laravel er min klare favorit.