App fra ide til udvikling App fra ide til udvikling

App fra ide til udvikling

AF Henning Byø

Der er mange som går med en ide til at få udviklet en app, men vejen til at begynde udvikling kan godt være krævende. Der er rigtig mange elementer, aspekter og funktioner der skal gennemtænkes, inden man er klar til at tage næste skridt.

Det første skridt er den gode idé, men herefter skal ideen formes, så den bliver præcis som du havde forestillet dig og hvor den matcher dit økonomiske udgangspunkt.

Vær skarp på hvorfor din app idé er speciel

Der er stor konkurrence på appmarkedet, så det er vigtigt at du er skarp på hvorfor din app idé er speciel. Vi ønsker du får succes med din applikation og det kræver, at den skiller sig ud fra mængden. I hvert fald hvis det er til slutbrugere.

Er app’en til intern brug i virksomheden, er det en helt anden snak. Her bør fokus være på hvilke behov dine medarbejdere har og hvordan det kan bidrage til at strømline og forbedre arbejdsopgaver.

Start med at overveje disse 3 spørgsmål

Hvad skal applikationen kunne?

En af de første centrale spørgsmål er, hvad app’en skal kunne? Jo mere detaljeret du kan beskrive funktioner, features, designønsker, hvilke sider den skal indeholde og hvordan de skal være bygget op, desto mere præcis en kravspecifikation kan du lave.

Kravspecifkationen er “kørevejledningen” for udviklingsarbejdet og uden retning, er det svært at finde vej. Så jo mere præcis en kørevejledning du får lavet, desto bedre er chancerne for at komme frem i tide og uden det bliver dyrere i benzin. Det samme er tilfældet med app udvikling.

Se hvordan man laver en kravspecifikation her.

Workflows

En god start kunne være at udarbejde workflows for applikationen. Ved at tegne app’ens elementer, layout og opbygning, herunder væsentlige funktioner, vil det hele blive mere letforståeligt.

Det er samtidig helt normalt, at du selv bliver skarpere på din idé og hvordan det hele skal hænge sammen. Helt lavpraktisk er det bare at tegne de forskellige sider i app, med placeringer af elementer og beskrivelse af relevante funktioner og features.

Vi anbefaler dig at fokusere på de vigtigste funktioner, i den første version, for at holde det simpelt. Jo mere du skal have med, desto dyrere bliver det og desto længere tid vil det tage at komme på markedet. Og det, uanset hvem du vælger til opgaven.

Skal det være en native eller web app?

Det næste spørgsmål er om det skal være en native app eller web app. Hvis det ikke er begreber du er bekendt med, kan du hurtigt se forskellene i vores oversigt på siden om app udvikling.

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, så det handler i høj grad om dine behov og budget til udviklingen. Ikke desto mindre er det godt at få klarlagt tidligt i processen.

Har du brug for vores råd og vejledning til hvad du bør vælge, er du altid velkommen til at kontakte os for en snak om mulighederne.

Skal app’en udvikles til både Android og iOS?

Det tredje centrale spørgsmål er om applikationen skal udvikles til både Android og iOS. Google og Apple har hver deres styresystem, der desværre ikke snakker sammen.

Så det kræver at vi udvikler til både Android og iOS, hvis det er hvad du foretrækker. Igen afhænger det meget af dine behov og budget. Det vil altid være dyrest at få udviklet app’en til begge platforme, så man kan overveje at starte med én platform, hvis budgettet er begrænset.

Det mest normale er at udvikle applikationen til begge systemer, da man ellers afskærer en væsentlig del af markedet og ens brugere. Det vil vi klart anbefale dig. Det skal primært være af økonomiske grunde, du vælger at nøjes med én platform.

Hav din udvikler med på sidelinjen

Det er en god idé at have sin udvikler med på sidelinjen, da processen fra app idé til påbegyndt udvikling, godt kan tage tid.

Det vil bidrage til at få afklaret følgende centrale områder:

  • + Hvilke features skal der være og hvilke er et must.
  • + Hvordan designet kan se ud, så det matcher det udtryk du foretrækker.
  • + Hvordan du får skabt en brugervenlig app.
  • + Hvordan du kan gøre idéen og konceptet endnu bedre.

DET INDLEDENDE MØDE

Der bør afholdes et indledende møde, hvor du kan forklare dine ideer, tanker og spørgsmål, samt få inputs til hvordan vi får skabt en god og brugervenlig applikation.

På mødet vil vi få sat rammerne for projektet og afstemt forventninger til bl.a. prisniveau, funktioner og omfanget af opgaven. En efterfølgende kravspecifikation vil gøre det muligt, at give dig en præcis pris og tidsfrist for udviklingsarbejdet.

Du kan læse om den normale arbejdsproces HER, for et nærmere indblik i de forskellige steps.

2 tips du kan tage med dig videre

Vi slutter af med 2 tips du kan tage med dig videre i forløbet.

1) Målgruppe - husk målgruppen har en indflydelse på hvordan designet bør laves og se ud. Gør dig derfor tanker om hvilke segmenter du vil ramme. Det kan være om deres alder, interesser, uddannelsesniveau mv.

2) Hvad gør dine konkurrenter - det kan være en god idé at tjekke hvad dine konkurrenter eller lignende apps gør. Både af gode og dårlige ting. På den måde kan du tage det bedste med dig og se hvad du evt. skal undlade.

Bluebell har specialiserede udviklere

Bluebell har specialiserede flutter udviklere til både Android og iOS, så det gør ingen forskel hvilken platform du vælger. Vi kan hjælpe dig uanset hvilken type app du skal have udviklet.

Hvis du har en god app idé, så lad os tage en snak om mulighederne. Vi kan hurtigt give dig en grov indikation af omfanget og prisen. Det er et godt udgangspunkt for den mere dybdegående dialog.

Vi håber du er kommet et skridt videre med din app idé, Bluebell er altid klar til at hjælpe dig hvis du gerne vil i gang med udviklingen.

Henning Byø
AF Henning Byø
Udviklingsansvarlig

Jeg har arbejdet med udvikling og IT-projekter i over 15 år. Over årene har jeg både arbejdet med simple og større avancerede udviklingsopgaver. Jeg har tidligere arbejdet med flere forskellige framework systemer, men Laravel er min klare favorit.